suffraget_web_vágott.jpg

Suffraget 2014:


Félédes fehérbor (borvidékek találkozása).

Szine halvány borostyán, illatban barackos, marcipános sütemény. A korty zamatos, amelyet a karamell és a baracklekvár pikáns harmóniája tesz élvezetessé. Hosszú lecsengésében keserű mandulás jegyek, utóízében fahéj és lime. Késői szüret forradalmároknak.

Termőhely: Tokaj és Mátra cuvée (50%-50%)

Tőketerhelés: 8-10 fürt

Átlagos éves termelés: 1000 palack


Szőlőfajta: hárslevelű, pinot gris, sárgamuskotály

Sav: 7,5 g/l

Maradék cukor: 37 g/l

Extrakt: 27 g/l

Alkohol: 12 % vol.

 

Szüret módja: kézi

Erjesztés ideje: 3 hét

Erjesztési hőmérséklet: 16 °C

Erjesztés módja: acéltartályban

Érlelés ideje: acéltartályban

Érlelési eljárás: acéltartályban

Kiszerelés: 0,75 l-es palack, csavarzárral zárva

Ajánlott ételek:


Vaníliapudingos palacsinta gesztenyés habbal, illetve más desszertekhez.

Fogyasztási hőmérséklet:


Jól behűtve (12 °C)