Robin Hood 2015:
Száraz fehérbor.
Színe szalmasárga, halványzöld árnyalattal. Illatban citrusok, vanília és egy csipet mineralitás. A kortynak élénkséget és lendületet adnak a határozott, ropogós savak, amelyek egészen az utóízig kísérnek. Könnyű ételekhez ajánljuk.
Termőhely: Bükkalja, Cserépfalu
Dűlő: Csurdóka
Tőketerhelés: 8-10 fürt
Átlagos éves termelés: 1200 palack
Szőlőfajta: Chardonnay
Sav: 7 g/l
Maradék cukor: 0 g/l
Cukormentes extrakt: 20,2 g/l
Alkohol: 12,5 % vol.
Szüret módja: kézi
Erjesztés ideje: 2,5 hét
Erjesztési hőmérséklet: 14 °C
Erjesztés módja: acéltartályban
Érlelés ideje: 4 hónap
Érlelési eljárás: tartályban
Kiszerelés: 0,75 l-es palack csavarzárral
Ajánlott ételek:
Salátákhoz, grillezett natúr szárnyas húsokhoz, könnyű tésztákhoz ajánljuk.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet:
Jól behűtve (12 °C)