pirkad_web_vágott.jpg pirkad_super_web_vágott.jpg

Pirkad 2012/2013:


Száraz fehérbor.

Színe szalmasárga, illatban trópusi gyümölcsök: ananász, kókusz. A korty telt, melyet karakteres savak és nyers mineralitás dominál; háttérben keserű mandula. Lecsengése hosszú, sós. Stílusgyakorlat a mádi talajról. Felfedezők figyelmébe.

Termőhely: Tokaj-hegyaljai borvidék, Mád
Dűlő: Kis-hegyek
Tőketerhelés: 4 fürt
Átlagos éves termelés: 700 db

Szőlőfajta: furmint
Sav: 6,8 g/l
Maradék cukor: 1,5 g/l
Extrakt: 22,4 g/l
Alkohol: 13,5 % vol.


Szüret módja: kézi
Erjesztés ideje: 2 hét
Erjesztési hőmérséklet: 17 oC
Erjesztés módja: acéltartályban
Érlelés ideje: 8 hónap
Érlelési eljárás: közepes- és kisméretű hordókban
Kiszerelés: 0,75 l-es palack natúr parafa dugóval zárva

Pirkad  2013 (öreg tőkék):


Az RWZ Pirkad öreg tőkék bora csupán kiemelkedő évjáratokban készül, az öreg tőkék legszebb terméséből. Az RWZ Pirkad öreg tőkék kivételes minőségű, egyedi arculattal rendelkező bor, amely felejthetetlen élményt nyújt a borértő közönségnek.

Ajánlott ételek:


Jól illik tartalmasabb fehérhúsos ételekhez.

Fogyasztási hőmérséklet:


Kissé behűtve (17 °C)