partizán_web_vágott.jpg

Partizán 2013/2014:


Száraz fehérbor.

 

Színe aranyló, narancsos árnyalattal. Illatban buja gyümölcsösség: érett körte és barack. A korty intenzív, amely a lédús nyári barack zamatát idézi, kerek savaival és az érett szőlő melegségével pedig elandalít. A kis kedvenc.

 

Termőhely: Mátrai borvidék, Gyöngyös
Dűlő: Sár-hegy
Tőketerhelés: 8-10 fürt
Átlagos éves termelés: 1200 palack

 

Szőlőfajta: Pinot Gris
Sav: 6,8 g/l
Maradék cukor: 3,5 g/l
Extrakt: 22,7 g/l
Alkohol: 13 % vol.

 
Szüret módja: kézi
Erjesztés ideje: 2,5 hét
Erjesztési hőmérséklet: 14 °C
Erjesztés módja: acéltartályban
Érlelés ideje: 4 hónap
Érlelési eljárás: tartályban
Kiszerelés: 0,75 l-es palack csavarzárral

Ajánlott ételek:

Salátákhoz, grillezett natúr szárnyas húsokhoz, könnyű tésztákhoz ajánljuk.


Fogyasztási hőmérséklet:

Jól behűtve (12 oC)