ábránd_web_vágott.jpg

Ábránd 2012/2013:


Száraz fehérbor.

Színe szalmasárga, illatban kajszibarackos jegyek. A korty zamatos, melyet lendületes savak vezetnek be és ásványos aromák kísérnek a barackos lecsengésig. Utóízben újraéljük a bort; tésztákhoz ajánljuk.

Termőhely: Tokaj-hegyaljai borvidék, Mád

Dűlő: Kis-hegyek

Tőketerhelés: 8 fürt

Átlagos éves termelés: 800 palack

 

Szőlőfajta: furmint, hárslevelű, muskotály

Sav: 6,5 g/l

Maradék cukor: 0,8 g/l

Extrakt: 22 g/l

Alkohol: 13,5 % vol.

 

Szüret módja: kézi

Erjesztés ideje: 2 hét

Erjesztési hőmérséklet: 16 °C

Erjesztés módja: acéltartályban

Érlelés ideje: 7 hónap

Érlelési eljárás: fele részben tartályban, fele részben közepes méretű hordóban

Kiszerelés: 0,75 l-es palack natúr parafa dugóval zárva

Ajánlott ételek:


Tartalmasabb tésztás ételekhez ajánljuk.

Fogyasztási hőmérséklet:


Behűtve (14 °C)