Ábránd 2012/2013:
Száraz fehérbor.
Színe szalmasárga, illatban kajszibarackos jegyek. A korty zamatos, melyet lendületes savak vezetnek be és ásványos aromák kísérnek a barackos lecsengésig. Utóízben újraéljük a bort; tésztákhoz ajánljuk.
Termőhely: Tokaj-hegyaljai borvidék, Mád
Dűlő: Kis-hegyek
Tőketerhelés: 8 fürt
Átlagos éves termelés: 800 palack
Szőlőfajta: furmint, hárslevelű, muskotály
Sav: 6,5 g/l
Maradék cukor: 0,8 g/l
Extrakt: 22 g/l
Alkohol: 13,5 % vol.
Szüret módja: kézi
Erjesztés ideje: 2 hét
Erjesztési hőmérséklet: 16 °C
Erjesztés módja: acéltartályban
Érlelés ideje: 7 hónap
Érlelési eljárás: fele részben tartályban, fele részben közepes méretű hordóban
Kiszerelés: 0,75 l-es palack natúr parafa dugóval zárvaAjánlott ételek:
Tartalmasabb tésztás ételekhez ajánljuk.
Fogyasztási hőmérséklet:
Behűtve (14 °C)